Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Doğru emzirme nasıl olur?

Nistiman

Yönetici
Admin
SMS Onaylı
Katılım
23 Kas 2023
Mesajlar
42
Bebeği doğru şekilde emzirmek ve bebeğin memeyi doğru kavraması göğüs ucu çatlağı oluşmasını önler ve yeterli süt üretimini sağlar. Bebeğini emzirirken annenin rahat olması önemlidir. Yanlış duruş bel‚ sırt ve karın bölgesinde ağrılara sebep olur. Yaygın olarak kullanılan emzirme teknikleri kucaklama (beşik)‚ ters kucaklama (çapraz beşi koltukaltı (çanta) ve yatar pozisyonda emzirmedir. Kucaklama Tekniği: Sırt ve kol desteği olan bir sandalye veya koltuk kenarına oturun. Dizinizin üstüne bir yastık koyup, bebeğinizin başı kolunuzun iç dirsek kısmına gelecek şekilde ve yüzü memenize doğru olacak şekilde bebeğinizi kucaklayın. Diğer elinizi ise meme başınızı bebeğinizin ağzına yerleştirmek için başparmak ile işaret parmağınızı C harfi şeklinde kullanın. Bebeğinizi yaklaşık 45 derece bir eğimle memenize yaklaştırın. Bebeğinizin elleri serbest olmalıdır. Böylelikle size dokunabilir ve ellerinin yardımıyla meme başını bulabilir. Bu pozisyon sezaryen ile doğum yapan anneler ve erken doğmuş küçük bebekler için ilk başlarda uygun olmayabilir. Annenin karnındaki dikişlere baskı oluşabilir. Bebek güçsüz ise meme başını iyi tutamayabilir. Bu gibi durumlarda koltukaltı (çanta) tekniği ile emzirme uygulanabilir. Bu teknikte‚ bebeğinizi koltuğunuzun altında basen seviyenizin biraz yukarısında sanki koltuk altına sıkıştırdığınız çantayı tutar tarzda tutun. Yine bebeğinizin altına bir yastık koymak işinizi kolaylaştıracaktır. Ayakları sizin arkanıza doğru, baş kısmı sizin önünüze doğrudur. Bebeğinizin yüzünü memenize doğru yaklaştırıp, onun dudaklarının meme başınıza yaklaşmasını sağlayın. Elinizi bebeğinizin başının altına ve kolunuzu ise yastığın üzerine doğru bırakın.

  • Ters Kucaklama Tekniği: “Kucaklama”dan farkı; bebeğiniz yön olarak aynı pozisyonda olmasına karşın, siz onu kucaklamak için diğer kolunuzu kullanıyor olmanızdır. Bu teknikte bebeğinizin başı sizin iç dirseğinize değil, diğer elinizin avuç içine doğru yaslanmış olmalıdır. Yani; kollar yer değiştirmiştir. Bu pozisyonda da kucaklama pozisyonunda da bebeğinizi bir memeden diğer memeye geçirirken kollarınızın pozisyonunu da simetrik olarak değiştirirsiniz. Bu pozisyonda elinizle bebeğinizin kafasını tutarak onun dudaklarını sizin meme ucunuza yaklaştırırsınız. Elinizi bebeğinizin başının altına ve kolunuzu ise yastığınızın üzerine doğru bırakın. Bebeğinizin başını tutmaktaki amaç, bebeğinizin rahatlığını sağlamak ve boyun kaslarını yormaması için avuç içinizle onun başına destek olmaktır. Bu esnada siz de kolunuzu yastık üzerinde dinlendirmiş ve aynı zamanda onun sırt bölgesine de destek olmuş olursunuz.
  • Yatarak Emzirme Tekniği: Anne ile bebeğin birlikte yattıkları yerden emzirme tekniğidir. Öncelikle yatakta yan yatar pozisyonuna geçmeli ve sırtınızı yastıklarla beslemelisiniz. Bu şekilde hem daha rahat edersiniz hem de bebeğinizi emzirirken yorulmazsınız. Bacaklarınızı kendinize doğru çekmeniz daha dengeli bir şekilde yatmanıza yardımcı olacaktır. Bebeğiniz de size dönük bir şekilde yan yatar pozisyonda olmalıdır. Başına, bir elinizin iç kısmıyla veya küçük bir yastıkla destek olabilirsiniz. Diğer elinizle bebeğinizin sırt ve poposunu destekleyin. Bu teknikte dikkat edilmesi gereken nokta bebeğin memeye uzanmasına gerek kalmaması ve annenin bebeğin üstüne doğru abanmamasıdır. Bu emzirme tekniği de sezaryen sonrasında ameliyat bölgesine baskı olmasına engel olan bir tekniktir.
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Gece/Gündüz modunu seç

Gece ve gündüz modlarından tarzınıza yada ihtiyaçlarınıza uygun olanı seçerek kullana bilirsiniz.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.